Suur-konnakotka paari pesitsemine on haruldane sündmus

Enviado por Looduskalender el Mié, 02/05/2018 - 16:16
Autorid

Veebikaamera pilt Hagnat, LK foorumist

 

Imagen
Pesal näeme isaslindu ja pesale naasvat emaslindu
Cuerpo

Pesal näeme isaslindu ja pesale naasvat emaslindu

 

Suur-konnakotkas          Clanga clanga

 

Kogu Euroopa  suur-konnakotkaste asurkonnast ehk veidi enam, kui kolmveerand tuhat paari, leidub pesitsejaid vaid Eestis ja Poolas (mõlemas üle kümnekonna paari). Pesitsejaid leidub kõige rohkem Venemaal (üle 600),  Valgevenes ning Ukrainas.

Pesakaamera suur-konnakotkaste paar saabus esmakordselt pesale 7. aprillil. Suur-konnakotkad Eestis ei talvitu. Tõenäoliselt mune emaslind pessa esimese muna 22. aprillil ja paar päeva hiljem teise pruunikirju muna (kaamerat ei saanud pesale lähemale tõsta, aga pesa ümber toimuvat märkame selliselt mõnevõrra paremini).

Emaslind asus hauduma koheselt peale esimese muna munemist. Haudeaeg on pikk viis kuni kuus nädalat.

Foto Arne Ader

Suur-konnakotkas

Suur-konnakotkas

Kas on kindel, et Arne fotol on suur-konnakotkas? Lisaks sellele, et Arne ja Urmas Sellis on juba lapsepõlvest koos linde ja loodust vaadelnud olid nad Tartu Ülikoolis kursusekaaslased. Seega võime fotol olevas liigis kindlad olla.

Pika haudumisaja jooksul jõuame arutleda suur-konnakotkaste hübriidide, nende elupaikade, toitumisalade ja toidulaua üle.

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.

We also use analytics & advertising services. To opt-out click for more information.