Hiireviud merikotkaste pesas

 
Veebikaamera pilt: Ame, LK foorumist
Ülekande võimaldavad Televõrgu AS ja EENet
 
 
Hiireviu paar on hõivanud merikotkapaari Linda ja Sulevi pesa. Miks peaks hea koht tühjalt seisma, vaja vaid veidi sobivamaks kohendada.
 
Hiireviud on meie looduses kõige tavalisemad röövlinnud, kes üha sagedamini meil ka talvituvad (enam Lääne–Eestis). Oleme nende tegemisi näinud mõni aasta tagasi metsakaamera platsil ning iga-aastasteks külalisteks on hiireviud merikotkaste talvisel söötmisplatsil.
 
Arvukust hinnatakse viiele-kuuele tuhandele paarile. Seda on päris palju ja seetõttu tähelepanelikule vaatlejale on nad ka nähtavad. Emaslind on isaslinnust veidi suurem ja paarisaja grammi võrra raskem - keskmiselt sellised kilo kaaluvad röövlinnud. Välimuselt meenutavad hiireviud kotkaid: tiivad on laiad, harali, saba sageli nähtav. Kotkastega võrreldes on pea pisem ja nokk nõrgem. Ülakeha sulestik on tumepruun, alakeha samuti tumedama sulestikuga, üle rinna läheb heledam vööt ning emas– ja isaslinnu sulestikud on sarnased. Sulestike värvusvorme on palju. .Meil tundub emaslind olema veidi tumedam. Vaatame, kuidas uutel asukatel läheb.
 
Kurnast ja toitumisest arutleme mõnel järgneval korral.
 
VIDEO:
 


 

EST EN DE ES RU  FORUM

       

Teated

Pildipanga nädal

Minu looduskalender

Aita teha Looduskalendrit - saada oma tähelepanekud ümbritseva looduse kohta. Vajadusel lisa pilt või video.

Minevik

Looduskalender.ee viidakogu