Esimene kena rebane kotkakaamera pildis

Veebikaamera pilt: Bubo, LK foorumist
 
 
Rebane ehk punarebane       Vulpes vulpes
 
Täna oli kotkaste söödaplatsil terve ja talviselt kauni kasukaga rebane „matti võtmas“. Eks me näeme rebaseid looduseski nüüdsest tihemini, liigutakse rohkem sest veebruaris algavad „pulmad“ ja paariline on ju vaja endale leida, vahel ka välja võidelda. Sügisest saadik on rebased üksikult tegutsenud.
 
Mööda lund, rebasejälgi pidi liikudes võime neist ühte-teist teada saada. Emasloom kükitab urineerimisel, aga isane tõstab koera kombel jalga. Väljaheited jäetakse meelsasti nähtavatele kohtadele, kas teerajale või mõnele kõrgemale kohale – kasvõi kännule. Päris tugeva haisuga need keerdus ning otsast teravad rebasejunnid. Loom „lõhnastab“ neid, saba juures asuvate näärmete sekreediga. Rebasekeeli jääb suguvennale-õele sinna oluline sõnum. Mis me nende teadmistega peale hakkame on iseasi, aga uudishimu saab rahu.
 
Kuulmine ning haistmine on rebastel äärmiselt vinged, et ümbrust tajuda. Nägemine päris hea, aga liikumatult seisatunud vaatlejat rebane sageli ei märka - vähimalegi liigutusele reageeritakse koheselt, kui lõhn pole varem vaatlejat reetnud. Lisandub veel priima mälu ja suisa uskumatu reageerimise kiirus.
 
Rebased on kohanemisvõimelised ning talvisel ajal kõigesööjad – toidulaud koosneb omajahitud pisinärilistest, suurkiskjate ülejääkidest, raipest, aga kui trehvab, siis taimsest. Oleme ju metsakaamerast näinud, kuidas rebane vilja sööb ja metsades on jahimeeste söötmiskohti päris palju.


 

EST EN DE ES RU  FORUM

       

Minu looduskalender

Aita teha Looduskalendrit - saada oma tähelepanekud ümbritseva looduse kohta. Vajadusel lisa pilt või video.

Minevik

Looduskalender.ee viidakogu

Teised kaamerad  Videod
Must-toonekure videod Lõuna-Belgiast Kurgede ränne (2008-2010) Korallnarmik (2011)
Linnukaamerad Hollandis Kotkaste ränne (2008-2010) Kure TV (2011)
  Raivo rännakud (2007) Kure TV 2 (2011)
  Tooni rännakud (2007) Merikotka TV (2010-2011)
 
 
    Konnakotka-TV (2009-2011)
    Seire-TV (2009)
    Kure-TV (2009)
    Talvine kotka-TV (2008)
    Sea-TV (2008-2009)