Rändavad musträstad

Fotod: Arne Ader
 
Musträstas viirpuul
 
  Musträstas          
 
Loode – Eesti rannikalal oli päris mitmekümne kilomeetri ulatuses, põõsastikes usinalt marjadest toituvaid musträstaid hulgi – tegu rändavate lindudega. Toitutakse marjadest, seemnetest ja varisenud lehestikku peitunud putukatest, ussikestest ja tigudest. Oktoobris – novembris on läbiränne päris arvukas. Talvituma jääb meile kuni kümme tuhat isendit.
 
Isaslindude sulestik on pigimust, ilma läiketa, nokk kollane ja sama värvi rõngastega silmade ümber. Emaslindude sulestik tumepruun, tähnidega kurgul ja rinnal ( väga sarnane laulurästale ), nokk muutub vanalindudel kollaseks. Noorlinnud on samuti pruunid, aga veelgi tähnilisemad.
 
Musträstas viirpuul


 

EST EN DE ES RU  FORUM

       

Pildipanga nädal

Minu looduskalender

Aita teha Looduskalendrit - saada oma tähelepanekud ümbritseva looduse kohta. Vajadusel lisa pilt või video.

Minevik

Looduskalender.ee viidakogu