EST EN DE ES RU  FORUM

       

Uued kaamerad

Uued kaamerad

 

VIDEO: välja ilmus siisikeste seltsing

Video salvestas Bea, LK foorumist
Fotod Arne Ader

 
Siisike        Carduelis spinus
 
Lumi Otepääl maas ja siisikeste kambal asja lindude söötmiskohale. Rohevindi isand püüab küll teisi toidulisi tõrjuda, aga no kes tahab saab seemne kätte ning veidi kohmakat  rohevinti natuke ka narritada.
 
Siisikeste rohekast seljasulestikust paistavad kitsad mustad triibud. Mustadel tiibadel paar kollakasrohekat vööti. Pikkust vaid veidi üle kümne sentimeetri ning kaalu kümme, viisteis grammi. Hea videos koos nähtavate sini- ja rasvatihastega võrrelda.
 
Isaslinnu pea ja lõuaalune on mustad, emaslinnul hallid. Küljed märgatavalt „triibulised“. Nokk roosakashall, silmaiiris ja jalad pruunid, saba lühike ning sügava sisselõikega. Võrdle allpool Arne piltidelt.
 
Looduses tunneme siisikeste seltsingu kergelt ära, salga lennupilt on „lainetav“ - käib üks pidev üles ning alla liikumine. Kel korra näha õnnestunud, see tunneb siisikesed juba kaugelt ära.
 
Talvisesse toidusedelisse kuuluvad kase-, lepa- ja sanglepa seemned. Tihti riputakse peentel lehtpuuokstel seljaga allapoole - sarnaselt tihastele. Märtsikuus, kui kuuseseemned pudenema hakkavad „kolitakse“ kuusikutesse ja sinna jäädakse ka pesitsusajaks. Toidusedelisse kuuluvad ka männiseemned, aga pesitsusajal muidugi putukad.
 
Olete Teie siisikesi märganud? Vaatlused: LINK
 
Siisike
 
Siisikesed