VIDEO: öö varjus

Video salvestas Urmas Lett, www.eenet.ee
 
 
Mäger       Meles meles
 
Kell on viis hommikul. Käitumise järgi võib otsustada, et saabuja pole mitte selle pesa asukas – liigutakse äärmiselt vaikselt, nuhutatakse ümbrust, pesaavale lähenetakse madalalt hiilides… Kirjeldus nagu kriminaalloos sest võõra silmi katab ka must mask.
 
Mägralinnakus sissetungijat ei oodata, aga arvatavalt majaperemees annab kiirelt ja häälekalt võõrale vastulöögi. Loomulikult kirjeldame meie toimuvat inimfantaasiast lähtuvalt.
 
Mille üle me edasi arutleme on täielik spekulatsioon, meil puudub igasugune tõendusmaterjal v.a. see, et looduses tuleb sarnaseid sündmuseid ette.
 
Levinud arvamusena käsitletakse fakti, et teatud juhtudel hävitavad võõrad isasloomad konkureerivate liigikaaslaste järeltulijaid. Pole ju võõral mägral erilist asja liigikaaslaste linnakusse. Vahel elutsevad mägralinnaku kõrvalkäikudes nii kährikud, kui rebased ja seda majaperemehed sallivad vaid sissetungija äärmiselt viisaka käitumise korral… Tippkiskjatest hundid ja ilvesed ei jäta muidugi kasutamata võimalust mägrapesa juurest kerge saagi võimalust katsetada, aga ega nad linnakusse pugema hakka.
 
Üheks võimalikuks võõra looma sissetungi põhjuseks võiks niisiis oletada pesaavast tulevat mägrapoegade lõhna. Viimastel päevadel on mägrapere tassinud linnakusse uut allapanu kuivanud lehtede näol…
 
Nagu öeldud jääb kõik eelräägitu vaid paljaks oletuseks.


 

EST EN DE ES RU  FORUM

       

Minu looduskalender

Aita teha Looduskalendrit - saada oma tähelepanekud ümbritseva looduse kohta. Vajadusel lisa pilt või video.

Minevik

Looduskalender.ee viidakogu

Teised kaamerad  Videod
Must-toonekure videod Lõuna-Belgiast Kurgede ränne (2008-2010) Korallnarmik (2011)
Linnukaamerad Hollandis Kotkaste ränne (2008-2010) Kure TV (2011)
  Raivo rännakud (2007) Kure TV 2 (2011)
  Tooni rännakud (2007) Merikotka TV (2010-2011)
 
 
    Konnakotka-TV (2009-2011)
    Seire-TV (2009)
    Kure-TV (2009)
    Talvine kotka-TV (2008)
    Sea-TV (2008-2009)