Laulurästaste pojad lennuvõimestuvad

Submitted by Looduskalender on Wed, 28.07.2021 - 10:10
Autorid

Fotod Arne Ader

Laulurästa poeg

Laulurästa poeg ( www.loodusemees.ee )

Body

 

Laulurästas       Turdus philomelos

 

Laulurästad pesitsesid meie kuusikutes või kuuse-segametsades, puisniitudel ja -soodes, suuremates koduaedades, aga ka parkides. Vanalinde sulestiku järgi eristada ei anna.

Hulk laulurästaid pesitses meil teist korda, aga selleks ehitati uus, kena ja vastupidav pesa, mida saavad tuleval aastal kasutada juba teised linnud. Uus pesa on ju parasiidivaba sest need tüütused kiusasid vanas pesas koorunud poegi ja emaslindu.

Teise kurna pojad on veel osalise lennuvõimega ja vanalinnud hooldavad ning toidavad neid umbes kümne päeva kõikvõimalike putukatega sest põuaga on raske leida vihmausse või nälkjaid.

Esimese põlvkonna noorlinnud elavad hulguelu, toitutakse marjadest ja seemnetest, aga rändeni on veel aega ning tegu on ööränduritega.

Laulurästas läheb toitma ülemisel fotol nähtavat noorlindu

Laulurästas läheb toitma ülemisel fotol nähtavat noorlindu

Laulurästaste vaatlused: LINK

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.

We also use analytics & advertising services. To opt-out click for more information.