Pune on juba pikalt õitsenud

Autorid

Foto Arne Ader

 

Bild
Textkörper

 

Harilik pune         Origanum vulgare

 

Kuivadel ehk tänavu põuastel niitudel levitab pune oma vürtsist aroomi. Tugevakasvuline puhmas on meie looduses vaid paiguti levinud.

Pune õied moodustavad kännase, lehed väikese rootsuga ning ümarad. Välimikult võime segi ajada mõnede müntidega, aga lõhn reedab pune alati.

Punet võib edukalt aedmajoraani asemel liha- ehk juurviljatoitude maitsestamiseks kasutada. Võib värskelt korjatud taimi toitudele lisada, et maitset tunnistada, et siis punet koguda ning kuivama panna talvevaruks.

Punet on meie esivanemad kasutanud vorstide valmistamisel maitseelavdajana.

Vaata pune ladinakeelset nimetust sest nüüdisajal tuntakse taime enam oregano nime all ning metsik majoraan on samuti üks pune nimetus.

Itaalia köögis on oregano väga kasutatav maitsetaim. 

Wir verwenden Cookies auf unser Webseite um die Benutzererfahrung zu verbessern.

Wir verwenden außerdem Dienste zur Analyse des Nutzerverhaltens und zum Einblenden von Werbung. Um weitere Informationen zu erhalten und ein Opt-Out-Verfahren einzuleiten klicken Sie bitte auf „Weitere Informationen“.