Harilik pune Origanum vulgare
Niitudel on pune täisõies, levitades päikese paistel oma vürtsist aroomi. Harilik pune kasvab tugevakasvuliste puhmastena, aga on levinud paiguti. Taime õied on kännastes, lehed väikese rootsuga ja ümarad. Segi võime välimikult ajada mõnede müntidega, aga lõhn reedab pune alati.
Punet kasutatakse edukalt aedmajoraani asemel liha- või juurviljatoitude maitsestamisel ja seda kas kohe loodusest korjates või kuivatatult, sest pune lisamine toidule soodustab toitainete omastamist. Taime on meie esivanemad kasutanud vorstide valmistamisel.
Vaata pune ladinakeelset nimetust, sest nüüdisajal tuntakse taime enam oregano nime all, aga metsik majoraan on samuti üks pune nimetus. Itaalia köögis on oregano väga kasutatav maitsetaim.