Rändavaid värvulisi - ohakalinnud

Postitas Looduskalender - R, 04.11.2016 - 12.58
Autorid

Foto Arne Ader

Ohakalind nokib takjaseemneid

Ohakalind nokib takjaseemneid

Sisu

 

Ohakalind        Carduelis carduelis

 

Läbirändajate äralend lõunasse saab läbi oktoobri lõpu, novembri algusega, aga põhjakaarte tuuled on rännet soosinud.

Vaprate talvitujate arvukus võib jääda mõnekümne tuhande ringi. Seltsivad ohakalinnud  liiguvad toiduotsinguil ringi väikestes salkades ja nii saab nende välimikku hästi omavahel võrrelda.

Seemnetoidulistena otsitakse kõhutäit umbrohtunud maaaladelt: ohakatelt, takjatelt või korvõielistelt taimedelt.

Värvikirevust annaks teistelegi jagada: emaslindudest veidi suurematel isaslindudel märkame peasulestikus veidi enam punast ning tiival olev kollane triip tundub veidi laiem ning värvikam.

Ohakalindude pikkus jääb alla viieteist sentimeetri ning isaslindudegi kaal ei küüni kahekümne grammini.

Noorlinnud tunneme salgas kergesti ära – nad on hallikaspruunid, peente triipudega, aga tiibadel näeme juba kollaseid sulgi.

Ohakalindude vaatlused: LINK

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.