Seenepildi saatis Helen, Kalamajas tänava äärsel kuivanud puu
Tekst: Toivo Tuberik
Seened on ikka peamiselt sügisteema, aga gurmaanidele on loodusel huvitavat pakkuda alates varakevadest. Kogritsa ja kurreli aeg on läbi ja maapinnalt praegu naljalt söögiseeni ei leia.
Seepärast tasub silmad praegu tõsta vähe kõrgemale ja ongi midagi, millest tavaliselt möödume ilma, et kulinaarsed mõtted pähegi tuleksid.
Soomustorikuid kasvab parkide ja puiesteede vanematel lehtpuudel, kändudel või ka lamapuudel. Sagedamini saarel, vahtral, jalakal või tammel.
Söömiseks kõlbavad noored viljakehad, millelt kübara nahk eemaldatud, aga mitte seenejalg. Mõni seeneraamat soovitab neid küll kupatada, aga värskelt on ta ikka oluliselt väärtuslikum. Peaasi et ta on nooruslikult pehme viljalihaga sest vanad seened on lootusetult sitked.
Ühte valmistamise varianti vaata:
NB! Linnast leitud seeni ära palun toiduks tarvita.