Tailinnukaamera - hallpea-rähn

Autorid

Külalisi tutvustab Linnuvaatlejawww.linnuvaatleja.ee

Veebikaamera kuvatõmmis IceAge, LK foorumist

Foto Arne Ader

Bild
Textkörper

 

Hallpea-rähn ehk hallrähn        Picus canus

 

Kaameraga toidumaja on aeg-ajalt külastanud ka hallpea-rähn. Kuigi hallpea-rähni peamiseks toiduks on putukad ja nende vastsed, sööb ta talvel meelsasti inimese poolt pakutavat rasva ja rasvapalle ning ka taimset toitu, näiteks marju. Suvel võivad suure osa hallpea-rähni toidust moodustada sipelgad ja nende nukud.

Hallpea-rähni emaslinnu pea on üleni hall, isaslinnu otsaesisel on punane laik

Hallpea-rähni emaslinnu pea on üleni hall, isaslinnu otsaesisel on punane laik ( www.loodusemees.ee )

Seljapoole rohelise sulestiku tõttu aetakse hallpea-rähni sageli segamini Eestis väga haruldaseks jäänud roherähniga.

Hallpea-rähni tunneb kergesti ära ka häälitsuste järgi, tema kõlav langeva lõpuga vilerida kostab kaugele.

Hallpea-rähni häälitsused: https://xeno-canto.org/314286

Rähnide määramise kohta saab täpsemalt lugeda näiteks Tartu ülikooli loodusmuuseumi 2010. aasta huviteatmikust: Rähnide määramisest, lk 16-18.

Hallpea-rähn elutseb peamiselt sega- ja lehtmetsades, aga ka parkides ja puisniitudel. Hallpea-rähne pesitseb Eestis 3000-5000 paari, talviseks arvukuseks hinnatakse meil 6000-15 000 isendit.

Hallpea-rähni häälitsusi kuula xeno-canto või Loodusheli kodulehelt.
Hallpea-rähni vaatlused eElurikkuse andmebaasis.

Kirjutasid Marko Mägi ja Margus Ots

Tutvustuse leiad Linnuvaatlejast: LINK

LK foorumi lehelt leiad toidumaja külastava hallpea-rähni: LINK

Tutvu Balssnacki linnutoidu valikuga: LINK

FRIENDS FOOD Teravilja-rasvapallid lindude talviseks toitmiseks 240g

FRIENDS FOOD Teravilja-rasvapallid lindude talviseks toitmiseks 240g

Wir verwenden Cookies auf unser Webseite um die Benutzererfahrung zu verbessern.

Wir verwenden außerdem Dienste zur Analyse des Nutzerverhaltens und zum Einblenden von Werbung. Um weitere Informationen zu erhalten und ein Opt-Out-Verfahren einzuleiten klicken Sie bitte auf „Weitere Informationen“.