Pildistas ja kirjutas Kristel Vilbaste
Ahtalehine põdrakanep Epilobium angustifolium
Põdrakanepi leiab kevadel üles eelmise aasta meetripikkuste kuivanud varte juurest. Väike minipalmi meenutav võrse ilmub veidi enne võilillede õitsema asumist kohe nende varte kõrvale. Algul on ta võibolla isegi veidi punakas, eriti kui ilmad on külmad, nagu tänavu.
Sellest käelaba pikkusest võrsest saab teha salati, aga temast saab ka väga maitsva supi.
Eriti ilus ja maitsev salat sai põdrakanepist, võilille õitest ja astelpaju marjadest, vürtsiks sortsuke sidrunimahla. Teda võib ka niisama metsaskäigul krõmpsutada. Aga gurmaanid söövad teda nagu sparglit – kergelt soolvees keetmise järel hautatakse teda sulavõis.
Mis saab maitsvam olla?