VIDEO: metsakuninga talvised toimetamised

Postitas Looduskalender - K, 17.02.2021 - 10.10
Autorid

Video ja kirjeldus LK

Fotod Arne Ader

Põdrad ja nende tegevusjäljed

Sisu

 

Euroopa põder ehk põder        Alces alces

 

Põdrad kaaluvad keskmiselt pool tonni on talvel enamuses nudipäised -  suurimad maismaaimetajad Euroopas. Kuid nooremaid pullikesi, vähemate sarvedega võime kohata veebruari lõpuni, vahel isegi märtsis.

Talvise aja veedavad põdrad nö kuivemates elupaikades ja võime neid kohata päevasel ajal ka mitmekesi koos liikumas.

Näljakartust võimsatel loomadel ei ole, kuigi just veebruari- ja märtskuul jääb  põtrade toitumisaktiivsus vähemaks. Liigutakse sellistel maastikel, kus leidub paju- või männinoorendikke. Kui kõht täis söödud liigutakse mõnda rahulikumasse paika, kus pikutades puhata ja mäletseda.

Suur loom ei pea omale kraapima aset pinnaseni vaid räntsatab rahulikult lumele. Ööpäevas jätab loom sedasi lumele kümmekond kasukast kollakaks värvunud puhkamisaset, mida ka videos näha.

 

Põdrarajad sookaasikus. Ristsaare, Alam-Pedja

Põdrarajad sookaasikus. Ristsaare, Alam-Pedja ( www.loodusemees.ee)

Põdrapabulad

Põdrapabulad

Videot vaadates märkab tähelepanelik, et tehakse ka „pissipeatuseid“.

Videot vaadates märkab tähelepanelik, et tehakse ka „pissipeatuseid“.

Sildid

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.